Buitenmeubels summerproof

Jouw buitenmeubels klaar voor de zomer!

De zomer komt eraan! Voordat je weer lekker buiten kunt relaxen, eten of misschien wel koken is het slim om je buitenmeubels schoon te maken. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Lees het in dit artikel! Dan kun jij met de eerste zonnestralen meteen van het buitenleven genieten!

Heb je een houten tuinmeubel dat in weer en wind buiten staat, een poort die onder een boom staat of een pergola in de schaduw? Grote kans dat deze in de winter een laagje groene of zwarte aanslag heeft gekregen. Geen stress; dit heb je met onze tips zo schoon!

  • Wat moet je niet doen: Het is niet verstandig om je houten meubel met de hogedrukspuit schoon te maken. Dit lijkt voor de korte termijn een goede oplossing met een mooi resultaat, maar een jaar later kom je bedrogen uit. De nerven in het hout worden namelijk open gespoten en de aanslag wordt het volgende jaar alleen maar erger.
  • Wat moet je wel doen: Het reinigen van je houten buitenproducten en verwijderen van groene of zwarte aanslag doe je als volgt.
    Je pakt half harde borstel of grove schuurspons en maakt een sopje van warm water en groene zeep. Schrob je houten buitenproducten hiermee grondig schoon en spoel daarna af met schoon water. Je meubels zijn daarna weer als nieuw en worden hiermee niet beschadigd.
  • Heb je in voorgaande jaren onze tip gemist en ben je toch met de hogedrukspuit in de weer geweest? Geen zorgen, ook hier hebben we een tip voor: schuren! Demonteer eventuele niet houten onderdelen en schuur het houten oppervlak weer mooi glad. Hiermee oogt het hout weer mooi fris en kan het vuil minder goed hechten aan het oppervlak.

Meer lezen? Ga terug naar de informatie & inspiratiepagina.