Traditionele gebinten

Volledig op maat gemaakt

Verken het vakmanschap achter de houten gebinten en spantconstructies van De Kastaan. Deze bieden niet alleen een rustieke uitstraling, maar ook ongeëvenaarde stabiliteit. Ze voegen een architecturaal hoogtepunt toe aan elk bouwwerk en bieden constructieve waarde voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Traditionele houtbouw

In traditionele houtbouw zijn diverse elementen zoals dwarsgebinten, spanten, gordingen en kilkepers essentieel. Deze vormen de basis waarop muren, plafonds en daken rusten. Daarom is het cruciaal dat al deze houten onderdelen voorzien worden van de juiste verbindingen. Of het nu pengatverbindingen, zwaluwstaartverbindingen, haaklassen of liplassen zijn, met of zonder tand, wij maken ze in onze eigen machinale werkplaats.

Vakmanschap

De Kastaan vervult een essentiële rol bij het tot stand brengen van houten gebintconstructies. Dankzij onze uitgebreide ervaring zijn we bedreven in het verenigen van de behoeften van klanten, architecten en constructeurs. Ons doel is om jou als klant volledig te ontzorgen tijdens het gehele proces.

3D tekenwerk op niveau

We visualiseren al onze spantconstructies in gedetailleerde 3D-modellen, die niet alleen dienen voor visuele representatie maar ook als instructie voor onze werkplaats. Voor nieuwbouwprojecten integreren we onze tekeningen met de bouwplannen om nauwkeurig de locatie van leidingen, staal en betoncomponenten te bepalen en bouwproblemen te vermijden.

Houtbouw

Projecten

Bekijk hieronder een selectie van onze gerealiseerde projecten. Ben je opzoek naar nog meer inspiratie voor jouw houtproject?
Neem dan gerust eens contact met ons op. 

  • Poolhouse

  • Luxe bijgebouw

  • Landelijke veldschuur

  • Landelijke overkapping