Hekwerken en afrasteringen

Post & Rail

Een Post & Rail constructie is kenmerkend door de horizontale balken die door de palen heen lopen. Deze op traditionele wijze gemaakte verbinding is een duurzame en degelijke afrastering. Wij kunnen dit hekwerk uitvoeren in kastanjehout, strak eikenhout of in een combinatie hiervan.

Door de natuurlijke uitstraling van onze kastanjehouten post & rail hekwerken is dit type zeer geschikt als weide-afscheiding voor paarden of vee.  Het kastanjehout komt door de geringe bewerking volledig tot zijn recht en wordt als het ware opgenomen in het landschap. Daarnaast is deze afrastering afrastering ook geschikt als erf- en tuinafscheiding.

Frans en Engels rasterhekwerk

Een rasterhekwerk bestaat uit kastanjehout gespleten latjes welke door gegalvaniseerde ijzerdraden met elkaar verbonden zijn. Deze constructie wordt ook wel een schapenraster of schapenhek genoemd.

Een rasterhekwerk kan uitgevoerd worden in de Engelse stijl of de Franse stijl. De Engelse stijl is kenmerkend doordat het grilliger bewerkt is dan de Franse stijl

Klappoorten

Door de speciale constructie vallen klappoorten automatisch dicht zonder dat er een veer hoeft te worden gebruikt. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor dierenverblijven, speeltuinen en natuurgebieden.

Kastanjehouten palen

Wij leveren kastanjehouten palen bij onze rasterhekwerken in diverse lengtes en diktes. Om de veiligheid en stevigheid te garanderen bevestigen wij minimaal 1/3 deel van de palen in de grond. De palen worden ongeveer om de twee meter geplaatst. Via onze webwinkel kun je ook een aantal standaardmaten palen zelf bestellen.

Wil je direct een hekwerk bestellen?

We verwijzen je hiervoor graag door naar ons assortiment hekwerken in onze webwinkel.

Wij leveren en plaatsen ook allerlei soorten poorten en landhekken.