Kastanjehout, eikenhout en douglashout

Eigenschappen en onderhoud

Kastanjehout

Kastanjehout is door zijn natuurlijke eigenschappen bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals vocht, wind of zout en daardoor zeer geschikt voor gebruik in de buitenlucht.

Een ander voordeel is dat kastanjehout, door de aanwezige natuurlijke looizuren, niet met chemische middelen behandeld hoeft te worden. Het is hierdoor milieuvriendelijk en onderhoudsarm.

Kastanjehout wordt gewonnen in Franse productiebossen, die steeds opnieuw aangeplant worden. Hierdoor blijft het bos behouden. De levensduur is, afhankelijk van de dikte, gemiddeld 20 jaar. Het is geschikt voor bijna ieder houtproduct.

Eikenhout

Wij kopen zelf Europees eikenstammen in van goede kwaliteit en zagen deze op gewenste maten voor eigen verbruik en voor onze klanten.

Eikenhout wordt in toenemende mate gebruikt voor buitenwerken en het heeft een warme en rustieke uitstraling. Ons hout is afkomstig uit goed beheerde Europese bossen.

De eikenstammen kopen wij rechtstreeks in van gecertificeerde bedrijven met duurzaam bosbeheer. Hierdoor zijn onze houtproducten duurzaam en van goede kwaliteit.

Douglashout

Douglashout is afkomstig van de douglasspar en wordt veel gebruikt als constructiehout voor gevelconstructies, spantconstructies en andere houtproducten.

Het hout is gemakkelijk te bewerken heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als eikenhout, maar is minder duurzaam. De combinatie met eikenhout geeft een mooie uitstraling aan het product. Het vergrijsd op dezelfde manier als eikenhout.

Net zoals eikenhout komt ons douglashout uit goed beheerde Europese bossen en zijn de stammen van goede kwaliteit.

Onderhoud

Al onze houtsoorten zijn duurzaam en van goede kwaliteit waardoor er weinig onderhoud nodig is. Om het hout door de jaren heen te kunnen reinigen beschikken wij over een aantal reinigingsmiddelen. Wij adviseren je graag over het juiste reinigingsmiddel voor jouw houtproduct.

Voor eikenhout is een (gekleurde) exterieurolie beschikbaar om het hout te beschermen en eventueel een mooie kleur mee te geven. Binnenmeubels kunnen beschermd worden door een volledig onzichtbare beschermolie.

Wij adviseren om het hout niet met een hoge waterdruk te bewerken. Hierdoor gaan de houtnerven open staan en zal het hout sneller verweren. Dit resulteert in een snellere vervuiling van het hout. Voor meer vragen over het onderhoud van verschillende houtproducten kun je contact met ons opnemen.